Απέργησαν οι πωλητές της λαϊκής στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή καθεστώτος του υπαίθριου εμπορίου

Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2021 14:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απέργησαν οι πωλητές της λαϊκής στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου οι παραγωγοί - πωλητές των λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νομοσχεδίου που αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου. Καταγγέλλουν πως απειλείται το μέλλον των λαϊκών αγορών και ανοίγει δρόμος στον αθέμιτο ανταγωνισμό.  

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη του Συλλόγου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Νομού Λακωνίας (ΓΑΙΑ), με συνέπεια την Τετάρτη η αγορά να μη θυμίζει τη συνηθισμένη εικόνα άλλων ημερών. Οι πάγκοι που στήθηκαν ήταν ελάχιστοι και η καταναλωτική κίνηση ήταν περιορισμένη.

Σε ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των παραγωγών-πωλητών τονίζεται ότι «το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές και προκηρύσσει τις άδειες των παραγωγών. Παράλληλα, δε θα αναθεωρείται η άδεια πωλητή, αν δεν πουληθεί το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (Άρθρο 42 παρ 6)». Ακόμα, υπογραμμίζεται ότι «οι παραγωγοί επιζητούν τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια και θα στηρίζουν πάντα την παραγωγική δραστηριότητα».

Σε αρκετές περιπτώσεις ανά τη χώρα, παραγωγοί προσήρθαν τους πάγκους τους, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών