Δυνάμεις της Αστυνομίας στη δομή Σπάρτης

Τσιγαρίδης: «Έχει υποβληθεί μήνυση»

Τετάρτη, 03 Μάρτιος 2021 16:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δυνάμεις της Αστυνομίας στη δομή Σπάρτης

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται από το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου στη δομή φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων Σπάρτης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στον χώρο όπου διαμένουν οι μετανάστες, καθώς όπως δήλωσε στον «Λακωνικό Τύπο» ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας κ. Βασίλης Τσιγαρίδης έχει υποβληθεί μήνυση από τον ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, ενώ ο ίδιος επεσήμανε πως «αναμένονται περαιτέρω εντολές από τον Εισαγγελέα».

Την ίδια στιγμή, όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα «Filoxenia» έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου και οι αλλοδαποί καλούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο μέσα στις επόμενες ώρες. Υπενθυμίζεται πως, μετά από μεσολάβηση του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα δόθηκε ολιγοήμερη παράταση στη διαμονή των αλλοδαπών στη δομή, ωστόσο και αυτή φαίνεται πως εκπνέει σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο Δ. Σπάρτης είχε ενημέρωση πως σήμερα Τετάρτη επρόκειτο να καταφτάσουν στη Σπάρτη στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ώστε να δώσουν οδηγίες στους μετανάστες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και να φροντίσει την αποχώρησή τους από τον χώρο.

Σε δηλώσεις του, την Τρίτη, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός ανέφερε πως «μέχρι την Πέμπτη (4/3) όλοι οι μετανάστες/αιτούντες άσυλο θα έχουν τα έγγραφα της άδειας παραμονής τους (ADET) με τα οποία πλέον θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Helios”». Όπως προβλέπει το πρόγραμμα, οι μετανάστες-πρόσφυγες θα προχωρήσουν σε αυτόνομη ενοικίαση μισθίου, σε κάποιο μεγάλο κέντρο της επικράτειας, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και στο πρόγραμμα «Helios» όπου θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για το ενοίκιο τους.

Υπογραμμίζεται πως, όπως δήλωσαν στον «ΛΤ» το περασμένο Σάββατο (27/2) οι βουλευτές Λακωνίας κκ Δαβάκης, Κρητικός και Αραχωβίτης, αλλά και ο δήμαρχος Σπάρτης Π. Δούκας, εδώ και καιρό είχαν δρομολογηθεί οι ενέργειες ώστε οι μετανάστες να αποχωρήσουν από τη δομή και είχε υπάρξει η σχετική ενημέρωση. Παράλληλα, ο κ. Κρητικός είχε επισημάνει πως οι εργαζόμενοι του ΔΟΜ όφειλαν να είχαν πληροφορήσει κατάλληλα τους διαμένοντες στη δομή, πως μετά την 28η Φεβρουαρίου ήταν υποχρεωμένοι να αναζητήσουν κατοικίες μέσω του προγράμματος «Helios».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia