Συναντήσεις Βερούτη για έργα σε περιοχές της Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Με στελέχη της Δημοτικής Αρχής

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 12:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συναντήσεις Βερούτη για έργα σε περιοχές της Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Σε περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας βρέθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Ο επικεφαλής της ΠΕ Λακωνίας βρέθηκε στη Μονεμβασιά, όπου συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστάκο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πάνο Γράφο, αλλά και με επαγγελματίες της περιοχής. Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η εξέλιξη του έργου της επέκτασης της μαρίνας της Μονεμβασιάς, που υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, αλλά και η συνεργασία που θα υπάρξει στο προσεχές χρονικό διάστημα μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να ολοκληρωθούν το σύνολο των απαιτούμενων λιμενικών εργασιών στην περιοχή της Μονεμβασίας.

Από τη συζήτηση βεβαίως δεν μπορούσαν να απουσιάσουν τα υπόλοιπα σημαντικά έργα που σχεδιάζονται για την περιοχή, μεταξύ των οποίων η βελτίωση της προσβασιμότητας και ο φωτισμός στο κάστρο.

Στη Νεάπολη
Την ίδια ημέρα (20/2) ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη στη Νεάπολη, όπου στα γραφεία του πρώην δημαρχείου συζήτησαν σημαντικά θέματα υποδομών της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών τέθηκε το ζήτημα της αποκατάστασης του δρόμου Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος, καθώς και η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην υλοποίηση του έργου μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων.

Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος διενήργησαν αυτοψία στην συγκεκριμένη οδό, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Κουτσονικολή και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Λιβανό.

Στα Βελανίδια
Ακόμα, το Σάββατο 20/2 ο Θ. Βερούτης επιθεώρησε την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο Νεάπολη - Βελανίδια, όπου εκτελείται ένα σημαντικό έργο αποκατάστασης της συγκεκριμένης οδού, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΤΚ Βελανιδίων Παναγιώτη Πατσάκη και κατοίκους της περιοχής.

Η βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή των Βελανιδίων και στην ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχουν σημαντικά τοπόσημα, όπως η Μονή του Αγίου Θωμά και το μονοπάτι προς τον Φάρο Κάβο Μαλέα αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων μαζί βέβαια με την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων.                           

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι με το έργο που υλοποιείται στον επαρχιακό δρόμο Νεάπολης – Βελανιδίων θα διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό η πρόσβαση προς την περιοχή, ενώ δεσμεύτηκε πως θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της απομακρυσμένης, αλλά πανέμορφης περιοχής των Βελανιδίων.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia