«ΗΠΑ & Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας»

Εκδηλώσεις για το ‘21 με την οικονομική αρωγή της Αμερικάνικης Πρεσβείας

Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2021 08:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«ΗΠΑ & Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας»

Την έναρξη της καμπάνιας, διάρκειας ενός έτους, της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο «ΗΠΑ & Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας», ανακοίνωσε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Η καμπάνια της Αμερικανικής Πρεσβείας θα υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια μέσω προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν «τον σεβασμό των ΗΠΑ για τα αρχαία ελληνικά ιδανικά της δημοκρατίας που αποτέλεσαν έμπνευση για την ίδρυση της χώρας μας» και τονίζοντας τον ρόλο που έπαιξαν οι Αμερικανοί Φιλέλληνες στον αγώνα των Ελλήνων να ιδρύσουν τη χώρα τους. Θα γιορτάσει επίσης τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας τα τελευταία 200 χρόνια και τη δέσμευσή των ΗΠΑ για τη σημερινή στρατηγική συνεργασία των δυο χωρών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης καμπάνιας, η Αμερικάνικη Πρεσβεία -εκτός από την Αθήνα- επέλεξε και τη Σπάρτη ώστε να διοργανώσει ένα συνέδριο-συμπόσιο για τους Αμερικανούς Φιλέλληνες που έδρασαν κατά την Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, η πρεσβεία θα στηρίξει οικονομικά τον Δήμο Σπάρτης με το ποσό των 20 χιλιάδων δολαρίων, ώστε να διοργανώσει το εν λόγω συνέδριο.

«Ο Δήμος Σπάρτης ευχαριστεί θερμά τον Πρέσβη κ. Pyatt, την Ακόλουθο επί Μορφωτικών και Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Cynthia Harvey και την συνεργάτιδά τους κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα για την όλη θετική τους στάση και προδιάθεση», δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia