Ξεκίνησε ο εμβολιασμός ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Εύη Παπαγεωργίου: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας»

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 12:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησε ο εμβολιασμός ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Ξεκίνησαν, λίγο μετά τις 8 το πρωί, οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού κατά της νόσου Sars-Cov 2 στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Από το πρωί, ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου προκειμένου να εμβολιαστούν.

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, Εύη Παπαγεωργίου, δήλωσε στο «Λακωνικό Τύπο» πως, σήμερα Σάββατο και μέχρι τις 8 το βράδυ, στις δυο εμβολιαστικές γραμμές της Σπάρτης θα έχουν εμβολιαστεί 24 συμπολίτες μας, τη Δευτέρα 36 άτομα, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 80 εμβολιασμοί, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

Η κ. Παπαγεωργίου θέλησε να τονίσει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την προσέλευση των πολιτών που πρόκειται να εμβολιαστούν στο χώρο του νοσοκομείου, καθώς ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το σκοπό αυτό βρίσκεται εκτός του κεντρικού κτηρίου, ακριβώς δίπλα από την κεντρική πύλη». Επιπλέον, όπως ενημέρωσε, οι υγειονομικοί που πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς έχουν υποβληθεί σε μοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού τα οποία και είναι αρνητικά, ενώ σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούν rapid tests.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεν έχουμε ακυρώσεις εμβολιασμών και το εμβόλιο χαίρει αποδοχής από τον κόσμο», δηλώνει η κ. Παπαγεωργίου και τονίζει πως «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και το Νοσοκομείο Σπάρτης είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους πολίτες».


Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού
Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15′ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

- Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.

- Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.

- Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).