«Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια των σπιτιών σας»

Το μήνυμα των εργαζομένων Νοσοκομείου Σπάρτης

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 14:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια των σπιτιών σας»

Με ένα κείμενο που διακατέχεται από έντονη συναισθηματική φόρτιση, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σπάρτης περνούν το δικό τους μήνυμα για τις δύσκολες ώρες που βιώνουν, εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού στους κόλπους τους.
 
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης γράφει:
 
«Ο νομός μας το τελευταίο διάστημα χτυπιέται ανελέητα από τον covid  19! Σίγουρα, μέχρι τώρα, ο ιός μάς είχε φερθεί με ιδιαίτερη “ευγένεια” και ίσως νιώθαμε και κάποια περηφάνια που εμμέναμε να διατηρούμε το πράσινο χρώμα στο χάρτη της διασποράς πανελλαδικά!
 
Θέλουμε να θυμηθείτε και να μην ξεχνάτε, πως οι ίδιοι άνθρωποι που έδιναν την καθαρότητα του νομού μέχρι τώρα, αυτοί οι ίδιοι δοκιμάζονται τώρα από τον κορωνοϊό.
 
Αυτήν τη δύσκολη ώρα, λοιπόν, είναι τουλάχιστον ανέντιμο να προσπαθούμε να φορτώσουμε αυτήν την δυσφορία και τον φόβο -που μας προκαλεί ο επικείμενος ερχομός του ιού στην διπλανή πόρτα- σε μια ομάδα εργαζομένων, τους υγειονομικούς.
 
Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι εχθές, μας χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια των σπιτιών σας και μας αποκαλούσατε ήρωες. Δυστυχώς,  για όλους μας κανένας  φορέας του ιού δεν κυκλοφορεί με σημαδάκι στο μέτωπο.
 
Χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στέκονται στο πλευρό του Λάκωνα πολίτη, προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορούν και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Με ένα πεπαλαιωμένο κτίριο, που σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για παροχή φροντίδας σε τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών και με τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό -ένα προσωπικό ιδιαίτερα κουρασμένο! Μιας και όλοι γνωρίζετε ότι υπάρχει αναστολή των αδειών μας ένα σχεδόν χρόνο.
Παρ’ όλα αυτά, εμείς οι εργαζόμενοι του Γ.Ν Σπάρτης θέλουμε να σας υποσχεθούμε, ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας προς όλους με ασφάλεια και υπευθυνότητα και είμαστε σίγουροι, ότι θα βγούμε απ’ αυτή την περιπέτεια όλοι γεροί και πιο δυνατοί και σίγουρα ΥΓΙΕΙΣ. Το νοσοκομείο είναι το σπίτι μας!».