Υπογραφή για τη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Mέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2021 18:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπογραφή για τη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας που έχει αναλάβει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας.
 
Το γεγονός γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου.
 
«Το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών που ταλανίζει την Περιφέρειά μας για δεκαετίες -και είναι γνωστή η κατάσταση, ιδιαίτερα και σε περιοχές τουριστικές- φθάνει στο τέλος του», σημείωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η εκτίμηση είναι ότι σε 10 μέρες από τώρα θα έχουμε υπογράψει με την εταιρεία καθώς έχει ολοκληρωθεί πλήρως η απαιτούμενη θεσμική διαδικασία».
 
Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς τις αυξημένες αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής. Με ένα Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο, λόγω της απλής αναλογικής, δεν υπάρχει πλειοψηφία, δηλαδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πολιτική, είναι κατανοητό ότι ακόμα θα βρισκόμασταν στο σημείο μηδέν», για να τονίσει στη συνέχεια: «Η Οικονομική Επιτροπή και οι αυξημένες αρμοδιότητες που της δόθηκαν, μας έδωσαν τη δυνατότητα να είμαστε σήμερα εν όψει της άμεσης έναρξης κατασκευής των εργοστασίων, τα οποία είναι τυποποιημένα και σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί».
 
Παράλληλα, όμως, ο περιφερειάρχης αναγνώρισε ότι εξακολουθεί να υφίσταται πρόβλημα με τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ: «Το πρόβλημα με τις χωματερές, δυστυχώς εξακολουθεί. Αποκαταστάθηκαν -υποτίθεται- κάποιες, αλλά στη συνέχεια δέχονταν και πάλι σκουπίδια -αλήθεια, όμως, πού να τα πάνε και οι δήμαρχοι; Πρόσφατα κλήθηκα από τον εισαγγελέα για την περιοχή της Πύλου, κληρονομώ καταστάσεις που πράγματι είναι εφιαλτικές για τις περιοχές που τις υφίστανται».