Προωθούνται έργα εντός κι εκτός καστροπολιτείας της Μονεμβασίας

Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2020 16:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προωθούνται έργα εντός κι εκτός καστροπολιτείας της Μονεμβασίας

Μια πολύ σημαντική συνάντηση εργασίας για τα μεγάλα θέματα της Μονεμβασίας πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο στο κάστρο Μονεμβασίας.

Συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου, η αρχαιολόγος Δανάη Χαραλάμπους, η αρχιτέκτονας Ντίνα Ντουβή και η αρχαιολόγος Γιώτα Σκάγκου του γραφείου της Μονεμβασίας, ενώ από την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πάρνωνας» έλαβαν μέρος οι μηχανικοί Παναγιώτης Μουζακιώτης, Γεώργιος Κωστόγιαννης και Αγριππίνα Δεληγιώργη. Ο Δήμος Μονεμβασίας εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστάκο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μονεμβασίας Παναγιώτη Γράφο, τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Χαραμή και την μηχανικό Μαρία Πλαγιανού από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο ακριβής προσδιορισμός και η έναρξη της διαδικασίας για τη σύνταξη μελετών και την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας για τρία πολύ σημαντικά έργα της Μονεμβασίας: 1) Φωτισμός κάστρου, 2) στατική μελέτη γέφυρας και ανάπλαση δρόμου γέφυρας-κάστρου, 3) μέτρα άρσης της επικινδυνότητας των πρανών στον δρόμο γέφυρας-κάστρου.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Σταύρος Χριστάκος, «για τον φωτισμό του κάστρου, που αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτή την δημοτική περίοδο, ο δήμος έχει αναθέσει στην εταιρεία “Πάρνωνας” την εκπόνηση όλων των μελετών και τον συντονισμό της διαδικασίας, ώστε να υποβληθεί ο φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού».

Αναφορικά με τη στατικότητα της γέφυρας και την ανάπλαση του δρόμου προς το κάστρο, ο κ. Χριστάκος γνωστοποιεί πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντάξει πίστωση 120.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020 για την σύνταξη της μελέτης, ενώ ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει διαβεβαιώσει τον Δ. Μονεμβασίας για τη χρηματοδότηση του έργου.

Τέλος, για τη στήριξη των πρανών, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας επισημαίνει πως ήδη δημοπρατείται το έργο των πρανών που βρίσκονται πάνω από τον οικισμό του κάστρου με 2.550.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ. Επίσης, αναμένεται η χρηματοδότηση μελέτης για την συγκράτηση των πρανών από «Λαζαρέτο» ως την πύλη του κάστρου, ενώ παράλληλα θα εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος του δρόμου με αφορμή την πρόσφατη κατολίσθηση βράχου, βάρους περίπου ενός τόνου.

«Ως αντιδήμαρχος  Μονεμβασίας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Μονεμβασίας θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή, στην οποία οριστικοποιήθηκε η διαδικασία και οι απόψεις των υπηρεσιών για την προώθηση των παραπάνω θεμάτων», καταλήγει ο Στ. Χριστάκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti