Επίτιμη δημότης της Σπάρτης η Μαρία Σάκκαρη

Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2020 19:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίτιμη δημότης της Σπάρτης η Μαρία Σάκκαρη

Επίτιμη δημότης του Δήμου Σπάρτης θα ανακηρυχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η διεθνούς φήμης Λάκαινα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη.
 
Με καταγωγή από τον Άγιο Ιωάννη Γλυκόβρυσης, η 25χρονη αθλήτρια έχει διακριθεί σε μια από τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου διαγράφοντας μια σημαντική πορεία στα γήπεδα της υφηλίου.
 
Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012 με την Εθνική Ελλάδας στο Fed Cup. Η πρώτη στης WTA νίκη ήρθε στον 1ο γύρο του Australian Open το 2016, όπου έφθασε μέχρι τον 2ο γύρο ξεκινώντας από τα προκριματικά.
 
Έχει κορυφαία κατάταξη τα νούμερα 20 (24/02/2020) και 169 (09/09/2019) στα μονά και τα διπλά αντίστοιχα και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, μετά τη Λένα Δανιηλίδου.
 
Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά. Από τότε δίνει δυναμικά το 'παρών' σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά : 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά : 2017), του Roland Garros (1η φορά : 2018), αλλά και του Αμερικανικού Όπεν (1η φορά : 2017).

Έχει παίξει με τις κορυφαίες τενίστριες παγκοσμίως.

Η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, ήταν επίσης τενίστρια έχοντας ρεκόρ καριέρας το No 43.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti