Επίσκεψη Αραχωβίτη στον ΟΑΕΔ Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

«Ισχυρός ΟΑΕΔ για ίσες ευκαιρίες εργασίας»

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 17:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσκεψη Αραχωβίτη στον ΟΑΕΔ Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με την αναπληρώτρια  προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Σπάρτης κ. Κυριακή Μπίσσια, αλλά και το προσωπικό του Οργανισμού, πραγματοποίησε την Τρίτη 27/10 ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο βουλευτής άκουσε τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις βελτίωσης που ανέπτυξαν οι εργαζόμενοι, τόσο σε θεσμικό όσο και σε επίπεδο εφαρμογής για το ρόλο του ΟΑΕΔ, αλλά και για τα προγράμματα που διαχειρίζεται.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα ενός ορθολογικού σχεδιασμού προγραμμάτων που θα αφουγκράζεται και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανέργων, των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε πως «αν εφαρμοστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ, δεν θα συνεχιστούν οι δράσεις του και η συνολική κοινωνική πολιτική που ασκεί, καθώς μια τέτοια μείωση μπορεί να σημάνει το τέλος των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης».

Από την πλευρά της η κ. Μπίσσια υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη χρήση του ακριβού διαδικτύου, ειδικά τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, που η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά.

«Ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουμε μια πολύπλευρη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, με την ανεργία να ξαναφουντώνει, είναι ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και στήριξης των ανέργων με εμπροσθοβαρή μέτρα και παροχή κινήτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας», τόνισε ο βουλευτής, ενώ συμπλήρωσε:  «Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό Δημόσιο Οργανισμό Απασχόλησης που να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανάλογα με τις ικανότητές τους και τις ανάγκες τους και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες και την πολιτική τους εξάρτηση».

Ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε πως «χρειάζεται μια γενναία χρηματοδότηση προς τον Οργανισμό και όχι περικοπές των πόρων του, για να μπορεί ο ΟΑΕΔ να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας σε μια περίοδο αύξησης της ανεργίας και των κοινωνικών προβλημάτων».

Τέλος, συνεχάρη το προσωπικό του ΟΑΕΔ Σπάρτης «για τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά για την εξυπηρέτηση της τοπικής μας κοινωνίας, μέσα στις δεδομένες δύσκολες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος