Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις στα καταστήματα της Σπάρτης

Από 1 ως 14/11

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις στα καταστήματα της Σπάρτης

Από την 1η έως και την 14η Νοεμβρίου 2020 θα διεξαχθούν φέτος οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Σπάρτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Αναφορικά με την απόφαση απόσυρσης από την χρήση ορισμένων μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), ο πλειοψηφών σύμβουλος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτη Φλώρος γνωστοποιεί πως παρατάθηκε η προθεσμία απόσυρσής τους έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Επιπλέον, τονίζει ότι ο σύλλογος ζητεί «κρατική επιδότηση για την κάλυψη του κόστους απόσυρσης ή αναβάθμισής τους, καθώς οι ήδη πληγείσες από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν».

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού,  τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.

Οι οδηγίες για τους εμπόρους
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014 «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland