Έτσι θα τιμηθεί η 80η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Σπάρτη

Χωρίς παρελάσεις, αλλά με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων - Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 14:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτσι θα τιμηθεί η 80η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Σπάρτη

Περιορισμένες θα είναι οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις για την 80η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω κορωνοϊού. Ήδη, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην ακύρωση κάθε μορφής παρελάσεων (μαθητικών, στρατιωτικών), ενώ με σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημοσίας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί: Γενικός και τριήμερος Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Επίσης, θα γίνει φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τρίτη 27/10
- Ώρα 11.15: Συγκέντρωση στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, Οδηγών και Προσκόπων με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της Σημαίας, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Τετάρτη 28/10
- Ώρα 07.30: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.
- Ώρα 09.55: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης.
- Ώρα 10.00: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Τη δοξολογία θα παρακολουθήσουν οι σημαιοφόροι των σχολείων. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη.
- Ώρα 10.45:  Μετάβαση σημαιοφόρων σχολείων, Οδηγών και Προσκόπων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
- Ώρα 10.50: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
- Ώρα 10.55: Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland