Μηχανοκίνητη πορεία την 28η Οκτωβρίου στη Σπάρτη

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα οχήματα συνοδεία της Αστυνομίας

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 13:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μηχανοκίνητη πορεία την 28η Οκτωβρίου στη Σπάρτη

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την μηχανοκίνητη πορεία, που οργανώνει ομάδα πολιτών, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στη Σπάρτη, προς τιμήν της Εθνικής επετείου του 1940. Ως γνωστόν, τη συγκεκριμένη ημέρα έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση η ματαίωση όλων των παρελάσεων.

Η συγκέντρωση των οχημάτων θα γίνει στην περιοχή του παλαιού «ΧΥΜΟΦΙΞ» στις 11 το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα οχήματα είναι η εξής: Ορθίας Αρτέμιδος – Πλαταιών (Πανεπιστήμιο) – Κων/νου Παλαιολόγου – αναστροφή στο Άγαλμα του Λεωνίδα – Θερμοπυλών – ολιγόλεπτη στάση για κατάθεση στεφάνου στο κενοτάφιο του Λεωνίδα -  Λυσάνδρου – Λυκούργου – στάση στο ύψος της πλατείας για ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου – τερματισμός από τη Λυκούργου μετά το ύψος της Πυροσβεστικής.

diadromiPoreias

Την πορεία θα συνοδεύουν οχήματα της Αστυνομίας, ενώ σε επιφυλακή θα είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Νοσοκομείο Σπάρτης τους οποίους εκ των προτέρων ευχαριστούμε.

Οι διοργανωτές της πορείας απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς των μοτοσυκλετών να φορούν κράνος και όλους βεβαίως να τηρούν τα μέτρα υγιεινής με δύο άτομα ανά όχημα, εκτός και αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της συμβολικής δράσης, «με την σκέψη μας στραμμένη στους αγωνιστές του ’40 και στη θυσία τους προκειμένου εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συμμετάσχουμε σε μια πορεία διαφορετική, λόγω της πανδημίας του Covid-19».

Οι ίδιοι προσθέτουν: «Ανεμίζοντας τις Ελληνικές σημαίες συντεταγμένα και πειθαρχημένα συμμετέχουμε όλοι στη μηχανοκίνητη πορεία της 28ης Οκτωβρίου στη Σπάρτη.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους ήρωες προγόνους μας που θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland