Αλλάζει η ώρα ξημερώματα της Κυριακής

Γυρίζουν πίσω οι δείκτες

Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2020 09:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αλλάζει η ώρα ξημερώματα της Κυριακής

Μια ώρα πίσω θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, περνώντας από τη θερινή στη χειμερινή ώρα. Ειδικότερα την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, ως είθισται, πραγματοποιείται η αλλαγή της ώρας. Έτσι, όταν οι δείκτες δείξουν 4:00 πμ, θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω, δηλαδή στις 3:00 πμ.

Η πρακτική μεταβολής της ώρας σε θερινή και χειμερινή ξεκίνησε για την Ελλάδα, όπως και για την υπόλοιπη Ευρώπη, το 1975.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021. Ωστόσο, το τέλος στην αλλαγή ώρας δεν έχει αποφασιστεί οριστικά και αμετάκλητα, λόγω ασυμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα.

Η απόφαση διακοπή της αλλαγής της ώρας αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας των κρατών, καθώς,  συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland