Αγγελοπούλου για Σπάρτη: «Πόλη-σύμβολο, τόπος γενναιότητας, αυτοθυσίας, αυταπάρνησης»

Ευχαριστήριο στον Π. Δούκα

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2020 14:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγγελοπούλου για Σπάρτη: «Πόλη-σύμβολο, τόπος γενναιότητας, αυτοθυσίας, αυταπάρνησης»

Με τα θερμότερα λόγια αναφέρεται η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στη Σπάρτη και την ιστορία της, ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν το 2021 για την επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Σε ευχαριστήριο μήνυμα προς τον δήμαρχο Π. Δούκα επισημαίνει τα εξής:

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, Αγαπητέ Πέτρο,

Όταν έρχεται κανείς στη Σπάρτη, επισκέπτεται μια πόλη-σύμβολο, ένα τόπο Γενναιότητας, Αυτοθυσίας και Αυταπάρνησης, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μακραίωνη διαδρομή της Πατρίδας μας.

Ένα τόπο που μας έμαθε να φυλάμε Θερμοπύλες και να μην δειλιάζουμε μπροστά στο ακατόρθωτο. Αξίες που συναντάμε στην Ελληνική Επανάσταση, αλλά, επίσης, εξαιρετικά επίκαιρες σήμερα, σε μια εποχή νέων κινδύνων και προκλήσεων.

Η Σπάρτη, μας έμαθε και κάτι ακόμα: Να γινόμαστε καλύτεροι, όπως έλεγαν οι νεότεροι Σπαρτιάτες προς τους γηραιότερους, σε ένα διαρκή αγώνα εξέλιξης και προόδου.

Ο Εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, είναι η ευκαιρία να  ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να προβάλλουμε τα σπουδαία πλεονεκτήματα του τόπου μας, με δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα και βιώσιμης προοπτικής.

Είναι η ευκαιρία, για να γίνει η Σπάρτη, η πόλη της νέας εποχής, όπου οι νέοι θα αφήσουν το σημάδι τους, για να γίνουν καλύτεροι από εμάς που προηγηθήκαμε.

Εκ μέρους της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, ευχαριστώ για τη φιλοξενία στη Σπάρτη, και για όσα πρόσφερε αυτός ο σπουδαίος τόπος στην Πατρίδα μας.
 
Με εκτίμηση & φιλία,
Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
Πρόεδρος Επιτροπής “Ελλάδα 2021”»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών