Η Λάκαινα Ελένη Ρούμελ νέα Πρόεδρος του Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2020 09:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Λάκαινα Ελένη Ρούμελ νέα Πρόεδρος του Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Η Λάκαινα ομογενής Ελένη Ρούμελ, αναδείχθηκε  νέα πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για ομοσπονδιακά αδικίματα. 

Η Ελένη Μαρία Ρούμελ, γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον το 1974 ενώ η καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της είναι από το χωριό Βορδόνια της Σπάρτης.
Η ομογενής δικαστής, διορίστηκε πριν από οκτώ μήνες περίπου, από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, ώστε να χειρίζεται υποθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, καθιστώντας την μια από τις πρώτες Ελληνοαμερικανίδες στην συγκεκριμένη θέση.

Η Ελένη Ρούμελ δικαστής σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Tulane και στο Wake Forest, ενώ παρακολούθησε και πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αυστραλίας.

Εργάστηκε σε πολλές εταιρείες και οργανισμούς, ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μεταξύ αυτών στη Nelson Mullins Riley & Scarborough. Επίσης, εργάστηκε ως δικηγόρος και για τον δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ (William H. Pauley), στο Δικαστήριο της νότιας περιφέρειας Νέας Υόρκης. Από το 2012 έως το 2018 εργάστηκε ως δικηγόρος στο γραφείο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ από το 2018 έως σήμερα είναι στο γραφείο του αντιπροέδρου της Αμερικής, Μάικ Πενς, ως αναπληρώτρια δικηγόρος. Στο παρελθόν ήταν και βοηθός καθηγητή στο Charleston School of Law με ειδίκευση στην πνευματική ιδιοκτησία.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος