Αντί παρέλασης μηχανοκίνητη πορεία στη Σπάρτη!

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 14:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντί παρέλασης μηχανοκίνητη πορεία στη Σπάρτη!

Η κυβέρνηση έλαβε απόφαση για ματαίωση όλων των παρελάσεων (μαθητικών, στρατιωτικών) για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο ομάδα πολιτών της Σπάρτης επέλεξαν μια διαφορετική «οδό» για να τιμήσουν τους ήρωες του «ΟΧΙ». Προχωρούν στην οργάνωση μηχανοκίνητης πορείας, που θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 28/10, με σημείο συγκέντρωσης τον χώρο του «ΧΥΜΟΦΙΞ», από όπου θα εκκινήσει η διαδρομή των οχημάτων στους δρόμους της Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Οργάνωσης της Πορείας γνωστοποιεί τα εξής: «Η κυβέρνηση με απόφασή της ματαίωσε τις μαθητικές και  στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, επικαλούμενη την προστασία της Δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας του COVID-19.

Σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του νόμου για αποφυγή συγκεντρώσεων και συνωστισμού, καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες και Λάκωνες να συμμετάσχουν σε μηχανοκίνητη πορεία την Τετάρτη 28/10/2020 (το πολύ δύο άτομα ανά όχημα, εκτός και αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας), η οποία θα διασχίσει την πόλη της Σπάρτης. Ανεμίζοντας τις Ελληνικές σημαίες, θα σταματήσουμε στο κενοτάφιο του Λεωνίδα για κατάθεση στεφάνου και στην Κεντρική Πλατεία για ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σκοπός της πορείας είναι να τιμηθεί, έστω και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, η επέτειος του ΟΧΙ και η θυσία των προγόνων μας, που έχυσαν το αίμα τους για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή Ελλάδα.

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 2020, στις 11:00 το πρωί όλοι συγκεντρωνόμαστε στην περιοχή του παλαιού εργοστασίου ΦΙΞ, από όπου θα ξεκινήσει συντεταγμένα και πειθαρχημένα η διαδρομή στους δρόμους της Σπάρτης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», καταλήγει η Επιτροπή Οργάνωσης της Πορείας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος