Αναδεικνύει το παρελθόν κι επενδύει στο μέλλον ο Δ. Ευρώτα με ορόσημο το 2021

Το πλάνο δράσεων κι έργων για την επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση - Οι προτάσεις του δημάρχου Δ. Βέρδου στη Γ. Αγγελοπούλου

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναδεικνύει το παρελθόν κι επενδύει στο μέλλον ο Δ. Ευρώτα με ορόσημο το 2021

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/10 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος στη Σπάρτη, μεταξύ εκπροσώπων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κι εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, συμμετείχε ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος.

Στην επαφή με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο δήμαρχος Ευρώτα παρουσίασε την πρόταση που υπέβαλε ο δήμος, η οποία περιλαμβάνει προτεινόμενες δράσεις για την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση.

Όπως εξηγεί ο κ. Βέρδος, «επιθυμώντας να αναδείξουμε το παρελθόν και να επενδύσουμε στο μέλλον του τόπου μας, παρουσιάσαμε μία πρόταση που περιλαμβάνει την αποκατάσταση της βατότητας του φαραγγιού του Βρονταμά, καθώς και τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για την καθοδήγηση του επισκέπτη και ξενάγηση σε όλο το φαράγγι, τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του ξενώνα Γερακίου για την πραγματοποίηση θερινού σχολείου Βυζαντινών μελετών. Ακόμα, τη δημιουργία ψηφιακής αναπαράστασης του Oλοκαυτώματος του Παλαιομανάστηρου και τη δημιουργία Μουσείου Αγροτικής Οικονομίας στη Σκάλα. Επιπρόσθετα, καταθέσαμε και στηρίξαμε την πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακίου που αφορά τη δημιουργία πολυχώρου υφαντικής και άλλων δράσεων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της εικόνας του οικισμού».

Στόχος των προτάσεων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ευρώτα, «είναι να δείξουμε το σεβασμό μας στην ιστορία μας, να αναδείξουμε το παρόν και το μέλλον μας ως αγροτική κοινωνία, να αναπτύξουμε υποδομές για τον εμπλουτισμό του τουριστικού ενδιαφέροντος και να προβάλλουμε το φυσικό προστατευόμενο περιβάλλον της περιοχής μας».

2ο θέμα

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος