Τρία αδέλφια χειροθετήθηκαν αναγνώστες στη Μαγούλα (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2020 12:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τρία αδέλφια χειροθετήθηκαν αναγνώστες στη Μαγούλα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαγούλας, τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Πριν την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ο σεπτός ποιμενάρχης χειροθέτησε αναγνώστες τρία αδέλφια, του Σπύρο, Αναστάσιο και Βάιο Παππά, παιδιά των εκπαιδευτικών Δημητρίου Παππά και Ελένης Παπαδόγιαννη.

Ο Σπύρος είναι φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αναστάσιος είναι φοιτητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο και ο Βάιος είναι μαθητής Λυκείου.

Στην ομιλία του, ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε αρχικά στην Κυριακή του Σπορέως και «στα ωφέλιμα συμπεράσματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τη σχετική ευαγγελική περικοπή».

Στη συνέχεια, μίλησε για τους τρεις νέους, που έλαβαν τον πρώτο βαθμό της κατώτερης ιερωσύνης, εκθειάζοντας το ήθος τους και την αγάπη τους για την Εκκλησία. Επίσης, εγκωμίασε τους γονείς τους, «που έχουν δημιουργήσει μία αξιόλογη χριστιανική οικογένεια, ενώ παράλληλα επιτελούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού με ζήλο και υπευθυνότητα».

Εκ μέρους της ενορίας μίλησε ο εφημέριος π. Γεώργιος Φωτόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο για την παρουσία του, που -όπως είπε- «αποτελεί πάντα ευλογία και πηγή χαράς για τους πιστούς της περιοχής». Επίσης, συνεχάρη τους τρεις νέους αναγνώστες, «που από μικρή ηλικία διακρίνονταν για την αγάπη τους στην Εκκλησία και τη βυζαντινή μουσική». Ολοκληρώνοντας, επεσήμανε ότι η παρουσία του σεβασμιωτάτου συνδυάστηκε με το άκουσμα των καμπανών για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, αφού το διάστημα αυτό γίνονταν εργασίες ολικής ανακατασκευής του ιστορικού καμπαναριού του ναού, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν.

Εκ μέρους των τριών νέων αναγνωστών, τον λόγο πήρε ο Σπύρος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την εξαιρετική τιμή και τα καρδιακά του λόγια. Επίσης, ευχαρίστησε τους γονείς του, που πολύ έχουν κοπιάσει για την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών τους, τον καθηγητή τους στη βυζαντινή μουσική π. Νικόλαο Τσάκο, τον διάκονο και μοναχό της αδελφότητας της ΙΜ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα π. Νικόδημο Καρκαμπάση και τον εφημέριο Μαγούλας π. Γεώργιο Φωτόπουλο. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε -αυτός και τα αδέλφια του- να αποδειχθούν άξιοι της τιμής που τους έγινε.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος