Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στον Δ. Ευρώτα

Πάνω από 1.200 τεστ και συνολικά 40 κρούσματα που τέθηκαν σε καραντίνα - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Βέρδος

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2020 17:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στον Δ. Ευρώτα

Σε συνολικά 40 ανέρχονται, πλέον, τα θετικά κρούσματα Covid-19 (σσ ένα περισσότερο από την τελευταία ενημέρωση) σε αλλοδαπούς εργάτες γης Αφροασιατικής καταγωγής στην περιοχή του Δ. Ευρώτα, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν κατά το διάστημα 23/9 έως 30/9/2020. Στην επικράτεια του δήμου έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 1.266 rapid tests, εκ των οποίων 1.013 σε εργάτες Αφροασιατικής καταγωγής και 253 σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Οι περιοχές στις οποίες διενεργούνται έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι ο Αγ. Ιωάννης, η Γλυκόβρυση, το Έλος, η Σκάλα, το Αστέρι, η Μακρυνάρα, ο Λεήμονας, οι  Άγιοι Ταξιάρχες, το Περιστέρι, η Μυρτιά και η Στεφανιά. Εντός των επόμενων ημερών θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές, όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου, καθώς και στον καταυλισμό των Ρομά.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, «ο δήμος, από την πρώτη στιγμή, μερίμνησε για την εύρεση και τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον οποίο μεταφέρθηκαν και απομονώθηκαν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες γης που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό και διέμεναν στον Αγ. Ιωάννη (35 άτομα), τη Γλυκόβρυση (3 άτομα) και στο Έλος (2 άτομα). Οι αστυνομικές αρχές συνδράμουν το έργο της ασφάλειας και της τήρησης  της τάξης».

Πάντως, ο κ. Βέρδος αφήνει αιχμές για τον τρόπο επικοινωνίας της τοπικής επιδημίας από άτομα τα οποία δεν κατονομάζει: «Την ώρα που η δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει συντονισμένα και αποτελεσματικά μία ιδιαιτέρως κρίσιμη και πρωτόγνωρη  κατάσταση, υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι  που με πνεύμα ανευθυνότητας, επιδιώκοντας την προσωπική τους προβολή, προβαίνουν σε στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, με σκοπό να υπονομεύσουν το  σημαντικό έργο που γίνεται και να καλλιεργήσουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των δημοτών μας. Ωστόσο, είναι απολύτως αναγκαίο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και  να αναλογιστούν τις  ευθύνες τους. Θα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τις θετικές δράσεις που πραγματοποιούνται προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην περιοχή μας».

Ο δήμαρχος Ευρώτα προσθέτει πως «οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, μερίμνησε  ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί προκειμένου να διαγνωσθεί άμεσα το μέγεθος του προβλήματος και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα». Παράλληλα, επισημαίνει πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) βρίσκονται στο πλευρό μας παρέχοντας μάσκες και είδη πρώτης ανάγκης για τη στέγαση και τη σίτιση των αλλοδαπών που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Ο Δ. Ευρώτα ευχαριστεί «θερμά τους κυρίους Σωτήρη Τσιόδρα (λοιμωξιολόγο, επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού), Βασίλη Παπαγεωργίου (γγ Πολιτικής Προστασίας), Παναγιώτη Πρεζεράκο (γγ Δημόσιας Υγείας), Γεώργιο Παναγιωτακόπουλο  (αντιπρόεδρο ΕΟΔΥ), Γεώργιο Δελλή (επικεφαλής κλιμακίου ΕΟΔΥ), Ανάργυρο Μαριόλη (μέλος της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας  και συντονιστής κλιμακίων), Παναγιώτη Νίκα (περιφερειάρχη Πελοποννήσου), Βασίλη Διαμαντόπουλο (προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου), Χρήστο Χατζηχριστοδούλου (Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή μας και συνέδραμαν αποφασιστικά με την εμπειρία και την επιστημονική τους γνώση  τόσο στην ιχνηλάτηση της έκτασης του προβλήματος όσο και στη λήψη μέτρων έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής του». Τέλος, ο Δ. Ευρώτα απευθύνει ευχαριστίες «στην Ελληνική  Αστυνομία (ΑΤ Ευρώτα), καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Ευρώτα για την συνδρομή τους στο δύσκολο έργο μας».

«Καλούμε για άλλη μια φορά τους δημότες μας να επιδείξουν  ψυχραιμία και με σύνεση να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της  υγείας όλων μας», καταλήγει ο Δ. Ευρώτα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος