Σοκ στο Ταίναρο: Τελετές μαύρης μαγείας στον αρχαιολογικό χώρο

Βρετανοί τουρίστες αντίκρισαν το αποκρουστικό θέαμα

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2020 13:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σοκ στο Ταίναρο: Τελετές μαύρης μαγείας στον αρχαιολογικό χώρο

Έκπληκτοι έμειναν Βρετανοί τουρίστες, όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους, την Κυριακή 27/9 στον αρχαιολογικό χώρο του νεκροταφείου του Ταινάρου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με απομεινάρια απόκρυφων παραθρησκευτικών τελετών.

Στην τοποθεσία που άλλοτε βρισκόταν ο ιερός χώρος του νεκρομαντείου, οι τουρίστες είδαν και φωτογράφισαν, πολλά διασκορπισμένα οστά, για τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει γίνει διευκρίνιση αν ήταν ανθρώπινα ή όχι, καμένα κεριά, χαρτιά με ονόματα γραμμένα πάνω τους, ενώ το απόκοσμο και αποκρουστικό σκηνικό, συμπλήρωνε ένα μοβ μαντήλι, δεμένο τελετουργικά επάνω στη μαρμάρινη κολόνα του αρχαίου βωμού.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής,  δεν είναι η πρώτη φορά, που ο χώρος αποτέλεσε καταφύγιο οπαδών που επιδιώκουν ανίερες επαφές με αόρατες πανίσχυρες οντότητες από τον κόσμο του υπερφυσικού», αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Espresso», όπου ανέδειξε πρώτη το θέμα.

Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, μετά τη δημοσίευση του θέματος, εξέδωσε την παρακάτω λιτή ανακοίνωση, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες:
«Σχετικά με δημοσίευμα  ιστοσελίδας που αφορά το σπήλαιο του Ταινάρου, έχουν ήδη γίνει οι δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες»

Σύμφωνα με τον Παυσανία και άλλους ιστορικούς, η ιστορία του αρχαίου νεκρομαντείου του Ταινάρου, χάνεται στον 5ο αιώνα π.Χ., όπου κατακλυζόταν από επισκέπτες που ζητούσαν από τους ιερείς του μαντείου να επικοινωνήσουν με τους απόκοσμους θεούς του Κάτω κόσμου.

Ιστορικοί προσδίδουν στο Ταίναρο και την ονομασία «Ψυχοπομπείο», στο οποίο κατέβαιναν οι «ταχυδρόμοι» και έπαιρναν τον μακάβριο βαρκάρη για τον κάτω κόσμο. Οι αρχαίοι πρόγονοι, πίστευαν επίσης ότι βρισκόταν εκεί και μια από τις πύλες του Άδη, απ όπου κατέβηκε ο Ηρακλής και ανέβασε τον Κέρβερο στην γη κατά τον τελευταίο του άθλο.

Ωστόσο, με την επικράτηση του χριστιανισμού, για να εξευμενίσουν το κακό, τους θρύλους και τις δοξασίες, οι κάτοικοι της Λακωνίας έχτισαν χριστιανικό ναό αφιερωμένο στους Αγίους Ασωμάτους, τα ερείπια του οποίου διακρίνονται ως σήμερα.

Οι σημερινοί ντόπιοι λένε ότι η λέξη «Κριτήρι», που χρησιμοποιείται για το Ακροταίναρο, δεν σημαίνει ακρωτήρι, αλλά κριτήριο ψυχών
Η προϊστορία του χώρου, φαίνεται πως παρακίνησε τους επίδοξους οπαδούς απόκρυφων τελετών, να βεβηλώσουν τον αρχαιολογικό χώρο και να αφήσουν πίσω τους τα απομεινάρια των απαράδεκτων ενεργειών τους. 

Δυστυχώς ο χώρος, αν και ύψιστης αρχαιολογικής σημασίας, πασχίζει με νύχια και με δόντια να παραμείνει ζωντανός, χωρίς την πρέπουσα προσοχή από το Υπουργείο Πολιτισμού και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

φωτο: espressonews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος