Παράταση έως τέλη Οκτωβρίου για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Είχε προηγηθεί επιστολή του Επιμελητηρίου Λακωνίας

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 17:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση έως τέλη Οκτωβρίου για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Παράταση ενός μήνα (έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020) στην προθεσμία υποβολή  αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», έδωσε η Κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, όπως ενημέρωσε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην α΄ κατοικία.

Το αίτημα του Επιμελητηρίου Λακωνίας
Πριν από λίγες ημέρες (σσ τη Δευτέρα 28/9), το Επιμελητήριο Λακωνίας είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, απευθύνοντας αίτημα για επέκταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Αναλυτικά, η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Παναρίτης, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Γενόμενοι αποδέκτες πληθώρας αιτημάτων των μελών μας, σχετικά με την αναγκαία παράταση της ημερομηνίας λήξης του προγράμματος “Γέφυρα”, επιθυμούμε μέσω της παρούσης να σας καταθέτουμε αίτημα για επαναξιολόγηση και  έκδοση απόφασης παράτασης πέντε τουλάχιστον εβδομάδων στην υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα του Προγράμματος «Γέφυρα», που λήγει στις 30/09/2020.  

Σταχυολογώντας  μερικές από τις καταληκτικές προθεσμίες της 28ης και 30ης Σεπτεμβρίου διαπιστώνουμε ότι:
 28-9-2020: ΑΠΔ και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών Ιουνίου και Ιουλίου για εργαζόμενους με τον μηχανισμό Συν-Εργασία, Υποβολή ενδοκοινοτικών καταστάσεων μηνός Αυγούστου, Αίτηση επιστρεπτέας προκαταβολής 3 για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, Αίτηση στην πλατφόρμα my Business support για αποζημίωση ειδικού σκοπού.
 30-09-2020: Υποβολή Intrastat μηνός Αυγούστου, Υποβολή ΑΠΔ και πληρωμή ΙΚΑ οικοδομικών και τεχνικών έργων, μηνός  Αυγούστου, Υποβολή ΑΠΔ και πληρωμή ΙΚΑ κοινών επιχειρήσεων μηνός Αυγούστου, Υποβολή και απόδοση ΦΜΥ μηνός Ιουλίου, Υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ μηδενικών και χρεωστικών μηνός Αυγούστου με διπλογραφικά βιβλία, Δήλωση τετραγωνικών μέτρων στην πλατφόρμα «Αδήλωτα τετραγωνικά» και Τακτοποίηση αυθαιρέτων για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων.

Λαμβανομένου επιπροσθέτως υπόψη πως κατά την τρέχουσα περίοδο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας καθίστανται από δυσχερής έως αδύνατη η πρόσβαση  στις ηλεκτρονικές του taxisnet και συνεπεία αυτού καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η πρόσβαση στη πλατφόρμα keyd.gov.gr.

Επίσης σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζει  η αποστολή του κωδικού επιβεβαίωσης του email, βήμα αναγκαίο για την υποβολή της αίτησης.
 
κύριε Υπουργέ,

Θα ήταν άδικο μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην στήριξη των πληττομένων συμπολιτών μας   να μην λάβει την έκταση και το βάθος για το οποίο σχεδιάσθηκε εξ αιτίας τεχνικών προβλημάτων.

 Με τη πεποίθηση ότι θα εξετάσετε  με τη δέουσα προσοχή το δίκαιο αίτημά μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος