Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς για τον Δ. Ευρώτα

Διαφορετικά για τους εργάτες γης και για τους μόνιμους κατοίκους

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 15:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς για τον Δ. Ευρώτα

Την επιβολή επιπλέον προληπτικών μέτρων στον Δήμο Ευρώτα, μετά τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη 29/9 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε μια προσπάθεια περιορισμού διασποράς του ιού.

Τα μέτρα διαχωρίζονται σε αυτά που αφορούν τον πληθυσμό των αλλοδαπών εργατών γης και εκείνα που απευθύνονται στους μόνιμους κατοίκους. Για τους πρώτους είναι υποχρεωτική διενέργεια τεστ (σσ για περίπου 1.300 άτομα), η αποχή από την εργασία τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από τα 805 τεστ που έχουν διεξαχθεί στον Δ. Ευρώτα, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό 39 εργάτες γης, οι οποίοι βρίσκονται απομονωμένοι σε δομές και δέχονται ιατρική φροντίδα.

Αναλυτικά τα μέτρα:

Για τους εργάτες γης:
- Αποχή από τις εργασίες τους και απομόνωση μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό τυχόν νέων περιστατικών
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
- Έλεγχος των μετακινήσεων των εργατών γης από και προς τον Δήμο Ευρώτα

Για τους μόνιμους κατοίκους του δήμου:
- Διεξαγωγή τεστ για όλους συνεργάζονται ή όσοι ήρθαν σε επαφή με τις ομάδες των εργατών γης
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος