8 ειδικότητες προς λειτουργία στα ΕΠΑΛ της Λακωνίας

Κάλεσμα σε ιδιώτες για προσφορά θέσεων μαθητείας

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
8 ειδικότητες προς λειτουργία στα ΕΠΑΛ της Λακωνίας

Στo πλαίσιo της οργάνωσης και του σχεδιασμού της Ε΄ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Πελοποννήσου ενημερώνει για τις ειδικότητες που, δυνητικά, θα λειτουργήσουν στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια της Λακωνίας, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020 – 2021.


Οι προς υλοποίηση ειδικότητες ανά μονάδα

1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης
- Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Και Δικτύων
- Τεχνικός Οχημάτων
- Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
- Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
- Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
- Βοηθός Νοσηλευτή
- Αισθητικής Τέχνης

1ο ΕΠΑΛ Βοιών (Νεάπολη)
- Υπάλληλος Διοίκησης Και Οικονομικών Υπηρεσιών

Αιτήσεις ιδιωτών
για μαθητεία σε επιχειρήσεις

Με βάση την επιτυχή υλοποίηση του παραπάνω θεσμού, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ΠΔΕ ζητεί από όλους τους ιδιώτες της ΠΕ Λακωνίας, εφόσον το επιθυμούν, να προσφέρουν θέσεις μαθητείας στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, μέσω του portal του ΟΑΕΔ, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 2 Οκτωβρίου. «Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού θεσμού, επενδύοντας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η διαδικασία διάθεσης θέσεων Μαθητείας για τους ιδιώτες περιγράφεται στο συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα για τους ιδιώτες.

Πληροφορίες για τον θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 2710230237), στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και στα ΕΠΑΛ της περιοχής σας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος