«Πλέγμα» προστασίας έναντι «Ιανού» από την ΠΕ Λακωνίας

Καθαρισμός του Ευρώτα και παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη Μάνη

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 15:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πλέγμα» προστασίας έναντι «Ιανού» από την ΠΕ Λακωνίας

Σειρά προληπτικών έργων κι ενεργειών έχει πραγματοποιήσει η ΠΕ Λακωνίας με στόχο την προστασία περιοχών του νομού από τις συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρθηκε και στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης το πρωί της Παρασκευής 17/9 στο Διοικητήριο, ενόψει της επικείμενης έλευσης της κακοκαιρίας «Ιανός», η Περιφέρεια έχει προνοήσει, λαμβάνοντας έγκαιρα και δραστικά μέτρα που θα θωρακίσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Συγκεκριμένα, μέσω εργολαβίας της Περιφέρειας, που ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες εκλογής της περιφερειακής αρχής, έχουν γίνει παρεμβάσεις όπως:
- Καθαρισμοί φρεατίων, εργασίες αποψίλωσης και απομάκρυνσης φερτών υλικών από την κοίτη του ποταμού Ευρώτα, ώστε να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Ευρώτα.
- Η Περιφέρεια συνέδραμε με δικά της μέσα στον καθαρισμό και την απομάκρυνση ξένων υλικών, που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στον Δήμο Αν. Μάνης.

Ο Θ. Βερούτης διαβεβαίωσε πως το έργο του διεξοδικού καθαρισμού του ποταμού Ευρώτα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συνεχιστεί εντατικά, καθώς κύριο μέλημα της περιφερειακής αρχής είναι η διαφύλαξη του πληθυσμού, των περιουσιών και των υποδομών.

Παράλληλα, το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας, όπως και των άλλων αρμόδιων φορέων του νομού, έχουν τεθεί σε πλήρη ενεργοποίηση, ευρισκόμενοι σε επαγρύπνηση κι ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος