Στις 20/9 ο εορτασμός της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Οι εκδηλώσεις στη Σπάρτη

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στις 20/9 ο εορτασμός της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με τον Νόμο 2645/1998 (Α΄234) η Βουλή των Ελλήνων με το καθιέρωσε την 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Με το Π.Δ 304/2001 σε εξουσιοδότηση του παραπάνω νόμου καθορίζονται οι λεπτομέρειες και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

Με σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων για την ημέρα αυτή, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη την επικράτεια, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην πόλη της Σπάρτης, την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων της πόλης από τη δύση του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου μέχρι της πρωινές ώρες της επομένης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
- Ώρα 09.55΄: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης
- Ώρα 10.00:  Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Δημήτριο Μιχαλάκο, πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας.
- Ώρα 10.40΄: Τέλος προσέλευσης επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.
- Ώρα 10.45΄: Επιμνημόσυνη δέηση. Προσευχή από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης με την επιφύλαξη τυχόν περιορισμών λόγω Covid-19. Κατάθεση στεφάνων, Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των νεκρών. Εθνικός Ύμνος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος