Τηλεοπτικό σήμα σε 15 «λευκές» περιοχές της Λακωνίας

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 16:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τηλεοπτικό σήμα σε 15 «λευκές» περιοχές της Λακωνίας

Με σχέδιο νόμου, το οποίο κατέθεσε ήδη στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, αφενός αυξάνονται οι περιοχές οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα λήψης ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας και αφετέρου απλοποιούνται και βελτιώνονται οι διαδικασίες, προκειμένου να υπαχθούν οι δικαιούχοι στην υπηρεσία. Όπως ενημερώνει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός, πρόκειται κυρίως για οικισμούς με λίγους μόνιμους κατοίκους.

ε το προτεινόμενο σχέδιο νόμου:
• Πρώτον, αυξάνεται το χρονικό διάστημα δημόσιας εγγύησης σε περιπτώσεις ενδεχόμενης βλάβης του εξοπλισμού από τα δύο σε οκτώ έτη για όποιες περιπτώσεις αυτό δεν ίσχυε, προκειμένου να παράσχει πληρέστερη κάλυψη σε ενδεχόμενη βλάβη του εξοπλισμού.
• Δεύτερον, απλοποιείται η διαδικασία υπαγωγής των δικαιούχων στο πρόγραμμα και βελτιώνεται η παρεχόμενη υπηρεσία, αφού καταργούνται τα περισσότερα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
• Τρίτον, επεκτείνεται η εφαρμογή των διατάξεων σε περισσότερες περιοχές, (οι 10 περιοχές του νόμου του 2018 που αφορούν τη Λακωνία γίνονται 15).
• Τέταρτον, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της επιχορήγησης, είτε ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr είτε σε ΚΕΠ.
• Συνολικά, προστίθενται 520 νέες «λευκές περιοχές», αυξάνοντας τον αριθμό των περιοχών του νόμου 4563/2018 σε 965. Συνυπολογίζοντας και τις υφιστάμενες 3.143 περιοχές, πλέον οι «λευκές περιοχές» ανέρχονται σε όλη την Ελλάδα σε 4.108.

Σε ό,τι αφορά τη Λακωνία, οι «λευκές περιοχές»-οικισμοί, τους οποίους αφορά άμεσα το παραπάνω σχέδιο νόμου, είναι οι παρακάτω: Από τον Δήμο Σπάρτης, η Βορδόνια, από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, η Χιμάρα, οι Αιγιές, ο Καρβελάς, η Λίμνη, το Σιδηρόκαστρο και το Προσήλιο, από τον Δήμο Ευρώτα, το Αστέρι και η Απιδιά, από τον Δήμο Μονεμβασίας, οι Βελιές, τα Πιστάματα, η Παραλία, η Μονεμβασιά, τα Τάλαντα και ο Ιέραξ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος