Αρνητικός και ο δεύτερος έλεγχος για κορωνοϊό στα λύματα της Σπάρτης

Νέα δειγματοληψία μετά το τεστ του Αυγούστου

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 16:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρνητικός και ο δεύτερος έλεγχος για κορωνοϊό στα λύματα της Σπάρτης

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα δειγμάτων που ελήφθησαν απο τον βιολογικό καθαρισμό Σπάρτης στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 για την ανίχνευση πιθανών συγκεντρώσεων του κορωνοϊού (Sars-Covid19) στα αστικά υγρά απόβλητα της Σπάρτης, όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Ηλίας Τρακάκης.

Πρόκειται για τη δεύτερη δειγματοληψία που διενεργείται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, μετά την αρχική που είχε πραγματοποιηθεί στις 18/8/2020 και το σχετικό υλικό απεστάλη προς έλεγχο στα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών. Όπως και τώρα, έτσι και τον Αύγουστο, δεν προέκυψε εντοπισμός στοιχείων που συνδέονται με τον Covid-19.

Η εν λόγω τακτική διαδικασία λαμβάνει χώρα μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, που εστάλη σε ΕΥΔΑΠ στις ΕΔΕΥΑ και την ΚΕΔΕ, με θέμα  «Δυνατότητα εργαστηριακής διερεύνησης του ιού SARS-COV-2 σε ανεπεξέργαστα αστικά λύματα στα δίκτυα αποχέτευσης», o κορονοϊός εντοπίζεται στα ανεπεξέργαστα αστικά λύματα στα δίκτυα αποχέτευσης. Πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν ότι ίχνη του ιού ανιχνεύονται σε ανεπεξέργαστα λύματα σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση της επιδημίας και για το λόγο αυτό η εξέταση δειγμάτων ανεπεξέργαστων λυμάτων έχει προταθεί ως συμπληρωματικό εργαλείο για την επιτήρηση της εξάπλωσης του ιού SARS CoV-2.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti