Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Ο Σταυρός είναι ο φύλακας, το στήριγμα των χριστιανών και ο διδάσκαλός τους»

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 16:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία εόρτασε την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Μετά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα μηνύματα και τους συμβολισμούς της μεγάλης αυτής εορτής του Χριστιανισμού. Ιδιαίτερα στάθηκε σε στίχους από έναν δοξαστικό ύμνο της ημέρας, ο οποίος καλεί τους πιστούς να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό «με φόβο, έχοντας επίγνωση των αμαρτιών τους, αλλά και με χαρά, αφού ο Σταυρός είναι ο φύλακας, το στήριγμα των χριστιανών και ο διδάσκαλός τους, επειδή μέσω Αυτού ο Χριστός προέβη στην μεγαλύτερη θυσία για την σωτηρία του ανθρώπου». Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε «ο Σταυρός να ενδυναμώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε και να καθοδηγεί τους νέους μας, που σήμερα ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες τη νέα εκπαιδευτική χρονιά».

Οι Χαιρετισμοί του Σταυρού
στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος χοροστάτησε στον αρχιερατικό εσπερινό, στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, στον οποίο συμμετείχαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέσθηκε, σε κλίμα κατάνυξης, και η ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο Ιεράρχης μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα. Αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανεύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη το 326 μΧ και την ύψωσή Του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.  Στη συνέχεια,  ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Σταυρό, «που αποτελεί για όλους τους χριστιανούς σύμβολο θυσιαστικής αγάπης, ελπίδας, απαντοχής, υπομονής και ψυχικής ενδυνάμωσης». Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε «ο Τίμιος Σταυρός να μας σκέπει, να μας παρηγορεί και να μας καθοδηγεί».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος