Θεία Λειτουργία στην ΙΜ Παναγίας της Οδηγήτριας στον βυζαντινό Μυστρά

Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θεία Λειτουργία στην ΙΜ Παναγίας της Οδηγήτριας στον βυζαντινό Μυστρά

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 7:30΄ πμ έως τις 10:00 πμ, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Βροντοχίου Παναγίας της Οδηγήτριας «Αφεντικό» στον βυζαντινό Μυστρά, όπως γνωστοποιεί ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Πολιτείας Μυστρά.

Σημειώνεται πως η είσοδος στον χώρο θα είναι ελεύθερη με τήρηση των μέτρα κατά του Covid–19.

Ο Ναός της Θεοτόκου Οδηγήτριας κτίσθηκε το 1310 μΧ  (κατ’ άλλους κτίσθηκε 1290-1295 Αν. Ορλάνδος) στην βορειοανατολική άκρη της Κάτω Χώρας του Μυστρά, ως Καθολικό της Μονής του Βροντοχίου από τον ηγούμενο Παχώμιο και Μέγα Πρωτοσύγκελο της Πελοποννήσου.

Το μνημείο αυτό είναι γνωστό στην διεθνή βιβλιογραφία ως «Αφεντικό» και με το όνομα αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Gabriel Millet το 1895 στην πρώτη του αναφορά από τις έρευνες του στον χώρο του Μυστρά.

Όπως αναφέρουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Πολιτείας Μυστρά κ. Δημήτρης Καστάνης και ο γραμματέας του συλλόγου Γιάννης Λαζαρίδης, «με πρωτοβουλία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου –που αυτές τις ημέρες συμπληρώνει 40 έτη αρχιερατείας και άοκνης προσφοράς με τεράστιο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο– ο οποίος έχει την άποψη ότι οι Ιεροί Ναοί του Μυστρά πρέπει να λειτουργούν ως Κέντρα Λατρείας του Τριαδικού Θεού, τελέσθηκε προ τριακονταπενταετίας και συνεχίζεται κάθε χρόνο Λειτουργία σε Ναό (Μουσείο;) του Βυζαντινού Μυστρά».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος