Φάκελος από την αρχή για τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Δεν έλαβε απόφαση για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο - Αισιόδοξος για την πορεία του έργου ο Νίκας

Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2020 14:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φάκελος από την αρχή για τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Δεν κατέληξε σε απόφαση ως προς το θέμα της ΣΔΙΤ για το έργο της κεντρικής διαχείρισης  των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 7/9 μέσω τηλεδιάσκεψης. Η συζήτηση του εν λόγω θέματος -που διήρκεσε δύο και πλέον ώρες- ήρθε στο σώμα μετά την εξέλιξη που σημειώθηκε ως προς την πληρότητα του αρχικού φακέλου του έργου, τον οποίον η ελληνική Πολιτεία θα υποβάλλει εκ νέου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη συνεδρίαση, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας προέβη σε ανακοινώσεις, ύστερα από το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το οποίο απειλήθηκε με απόρριψη η συγχρηματοδότηση του έργου. Ο περιφερειάρχης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν τίθεται κίνδυνος για το έργο, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προκειμένου ο σχεδιασμός να περάσει σε φάση υλοποίησης. Όπως σημείωσε, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει τον σχετικό φάκελο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι τροποποιημένο, αλλά καταρτισμένο από την αρχή σε νέα βάση, επισημαίνοντας πως το υπουργείο θα καταβάλλει το κόστος στην εταιρία που θα υλοποιήσει τις παραπάνω εργασίες. «Στον φάκελο αυτό θα υπάρχουν και οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti