Σε τρία σχολεία θα φοιτήσουν οι μικροί πρόσφυγες στη Σπάρτη

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 12:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε τρία σχολεία θα φοιτήσουν οι μικροί πρόσφυγες στη Σπάρτη

Στην ίδρυση Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στις περιοχές της χώρας όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες-μετανάστες προχωρά το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, στα τέλη Αυγούστου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με την οποία καθορίζονται  οι σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2020-2021, εντός των οποίων θα λειτουργήσουν οι εν λόγω δομές εκπαίδευσης ανά Κέντρο/Δομή Φιλοξενίας.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα θα λειτουργήσουν 84 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 36 μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 39 ΔΥΕΠ ως παραρτήματα όμορων νηπιαγωγείων.

Στη Σπάρτη θα λειτουργήσουν συνολικά τρείς μονάδες (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) για τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2019 στο ξενοδοχείο «Sparta Inn».

Πρόκειται για τα:
-    10ο 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Σπάρτης
-    2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης
-    4ο Γυμνάσιο Σπάρτης – Γιάννης Ρίτσος

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti