Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος «Αποκλείονται από τις προσλήψεις εκπαιδευτικών οι πολυμελείς οικογένειες»

Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020 12:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος «Αποκλείονται από τις προσλήψεις εκπαιδευτικών οι πολυμελείς οικογένειες»

«Οι  αντιρρήσεις μας για τον νόμο που αφορά την πρόσληψη εκπαιδευτικών δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος και προσθέτει: «Η “μοριοδότηση” της οικογενειακής κατάστασης έχει στην πραγματικότητα αποκλείσει τα μέλη πολυμελών οικογενειών (τρίτεκνων και άλλων  πολύτεκνων) από το ενδεχόμενο διορισμού.

Όλοι ξέραμε πως αυτός ο τρόπος πρόσληψης-με τον νόμο που εφαρμόστηκε- δεν εξασφαλίζει ούτε την παιδαγωγική επάρκεια, ούτε την εμπειρία, ούτε την αναγκαία άσκηση κοινωνικής πολιτικής με την στήριξη της οικογένειας.

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ ώστε να υπάρξει διόρθωση της ΑΔΙΚΙΑΣ στα πλαίσια της Δημογραφικής πολιτικής που έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός τόσο προεκλογικά, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις.

Υπάρχει χρόνος και δυνατότητα να νομοθετηθούν παρεμβάσεις που θα αποδεικνύουν την κυβερνητική ευαισθησία και θα μας δίνουν την δυνατότητα να εργαστούμε και να ζήσουμε τις οικογένειές μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών