Ακρωτήρι Μαλέα: Σαγηνεύει το «Άγιον Όρος» της Πελοποννήσου (ΦΩΤΟ)

Σταυροδρόμι θαλάσσιου εμπορίου και ιερός τόπος

Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 13:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακρωτήρι Μαλέα: Σαγηνεύει το «Άγιον Όρος» της Πελοποννήσου (ΦΩΤΟ)

Απαράμιλλhς ομορφιάς στιγμιότυπα από το ακρωτήριο του Μαλέα, στα Βάτικα, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. την Κυριακή 2 Αυγούστου.

Το ακρωτήρι του Μαλέα, γνωστό και σαν Καβομαλέας ή Καβομαλιάς, είναι ένα θρυλικό ακρωτήρι. Αποτελεί απόληξη του ορεινού όγκου του Πάρνωνα που καταλήγει με κατεύθυνση νοτιοανατολική, στο Μυρτώο πέλαγος και στην θάλασσα των Κυθήρων. Η γεωγραφική του θέση είναι τέτοια, ώστε να αποτελεί σημαντικό πέρασμα του θαλάσσιου εμπορίου, αφού τα καράβια αλλάζουν πορεία μπροστά από το ακρωτήρι για να κινηθούν, είτε βορειότερα προς το Αιγαίο και την Μαύρη θάλασσα, είτε προς την δυτική Μεσόγειο.

Το ακρωτήριο του Μαλέα έχει ονομαστεί και «Άγιον Όρος» της Πελοποννήσου, μιας και στο ακρωτήρι υπάρχουν ερείπια παλιότερων ναών και σωζόμενα κτίσματα μονής και σκήτες σαν του Όσιου Θωμά εν Μαλεώ και της Αγίας Ειρήνης. Για να επισκεφτεί κάποιος το ακρωτήρι ακολουθεί  το πεζοπορικό μονοπάτι  Δ14  που ξεκινά από την Αγία Μαρίνα και καταλήγει στην Αγία Ειρήνη στο ακρωτήρι.

φωτο: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia