Μένουν εκτός ενίσχυσης αρδευτικών όσοι δήλωσαν στάγδην στο ΟΣΔΕ

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2020 18:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μένουν εκτός ενίσχυσης αρδευτικών όσοι δήλωσαν στάγδην στο ΟΣΔΕ

Η διαδικασία αποσφαλμάτωσης για τις φετινές δηλώσεις έληξε στις 22 Ιουλίου και όσοι δεν το αντιλήφθηκαν νωρίς το λάθος, όταν βγει η πρόσκληση το Σεπτέμβριο δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν επιδοτήσεις. Σημειώνεται εδώ πως η ενίσχυση για αντικατάσταση συστήµατος άρδευσης με ίδιου τύπου σύστημα θα επιδοτείται κανονικά, ωστόσο θα πρέπει να αποδείξει ο αγρότης ότι ο εξοπλισµός που διαθέτει παρουσιάζει μεγάλη απώλεια υδάτων, είναι παλιός και δεν λειτουργεί σωστά.

Υπενθυμίζεται ότι το Μέτρο 4.1.2 θα επιδοτεί έργα στάγδην άρδευση με ποσά από 170 ευρώ το στρέμμα έως 410 ευρώ αναλόγως την καλλιέργεια, δεξαμενές νερού με 105 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, γεννήτριες πετρελαίου από 2.350 ευρώ για τα 8 KVA και δαπάνες σε γεωτρήσεις με έως 120 ευρώ το µέτρο. Παράλληλα θα επιδοτούνται και συστήματα ψηφιακής άρδευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τοποθετείται η πρόσκληση για τη Δράση 4.1.2 που επιδοτεί τα αρδευτικά συστήματα, σύμφωνα με πηγές από τη Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις της ΕΥΕ ΠΑΑ. Τα τελευταία νέα θέλουν να απλοποιούνται περαιτέρω οι διαδικασίες για τη συμμετοχή στην εν λόγω δράση και να μην είναι απαραίτητη η σύνταξη τεχνικής μελέτης που να τεκμηριώνει με ακρίβεια τα στοιχεία που σχετίζονται με την οικονομία στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Οι αρμόδιοι της ειδικής υπηρεσίας δήλωσαν του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η πρόσκληση θα έχει προϋπολογισμό 37 εκατ. ευρώ, ενώ το εφαρμοστικό πλαίσιο αναμένεται να εξειδικευτεί άμεσα μέσα στον Ιούλιο και θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων αγροτών που θέλουν να προετοιμάσουν τα χαρτιά τους για τις αιτήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος