Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Είναι πόνος όλων των ορθοδόξων η Αγία Σοφιά να γίνει τζαμί»

Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2020 08:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Είναι πόνος όλων των ορθοδόξων η Αγία Σοφιά να γίνει τζαμί»

Σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μίλησε στο «Βήμα Ορθοδοξίας» για τα διαδραματιζόμενα στην Αγιά Σοφιά και την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Με πόνο ψυχής και ιδιαίτερα συγκινημένος, ο ιεράρχης έκανε λόγο για επαλήθευση των προφητειών του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος είχε πει ότι «όταν η Αγιά Σοφιά γίνει Τέμενος θα έρθει το κακό για την Τουρκία».

«Τελευταία έχουμε και επιστρατεύσεις… Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα μόνοι μας θα μείνουμε, αυτό με ανησυχεί», συμπλήρωσε ο μητροπολίτης στις δηλώσεις του. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι ευχή του είναι «να γίνει το θέλημα το Θεού να μη λείψει ποτέ ο Θεός από κοντά μας, αλλά να μην αγνοήσουμε που δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας…».
«Είναι πόνος όλων των ορθοδόξων η Αγία Σοφιά να γίνει Τζαμί, να διαβαστεί το Κοράνι σε Ορθόδοξο Ναό», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει το «Βήμα Ορθοδοξίας», την ίδια ώρα επικρατεί αναβρασμός στους εκκλησιαστικούς κύκλους για την 24η Ιουλίου, όπου σε ορισμένες μητροπόλεις θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες, όχι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αλλά με απόφαση των εκάστοτε μητροπολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος