Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στη Μάνη

Τρίτη, 21 Ιούλιος 2020 13:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στη Μάνη

Τόσο στην Ανατολική, όσο και στη Δυτική Μάνη, εορτάστηκε το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου, ο προφήτης Ηλίας.
Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’, μετέβη στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στη Μαντίνεια, όπου τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε το θείο λόγο και προέστη της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνας του προφήτη πέριξ του ναού.

Την όλη επιμέλεια είχε αναλάβει ο προϊστάμενος του ναού και καθηγητής μέσης εκπαίδευσης πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Μαστέας, με την άκονη συνδρομή του γέροντος π. Θεοδώρου Μαρινόπουλου. 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Μητροπολίτης Μάνης, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στο ορεινό χωριό Κρυονέρι του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πλαισιούμενος από τον π. Στέφανο Ταβουλάρη και τον διάκονο Χριστόδουλο Κρουστάλη.
Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μάνης, διένειμε σε όλο το εκκλησίασμα από μια εικόνα για το σπίτι τους, ενώ επαίνεσε ιδιαίτερα τον γέροντα π. Ιωάννη Γριβάκο, που διακόνησε επί σαράντα χρόνια στο χωριό, εξακολουθεί να στέκεται κοντά στους πιστούς και αποτελεί την πιο σεβαστή και σεμνή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.