Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στο στρατόπεδο Γυθείου

Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2020 20:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στο στρατόπεδο Γυθείου

Την παραμονή της εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στο στρατόπεδο «Τχη ΠΖ Παν. Μαντούβαλου» Γυθείου, όπου τέλεσε την ακολουθία του εσπερινού στον εορτάζοντα ναό.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε αρχικά στο βίο της Αγίας Μαρίνης και τα θαύματά της και στη συνέχεια μίλησε για το θέμα του διαβόλου, υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Διάβολος ήταν αρχικά και αυτός άγγελος, αλλά από υπερηφάνεια και εωσφορικό εγωισμό αποστάτησε και απομακρύνθηκε από τον Πανάγαθο Θεό». «Έτσι, συνέχισε ο σεβασμιώτατος, «ο διάβολος για να κάνει κακό στον άνθρωπο χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα, είναι οι μεθοδείες, όπως λένε του διαβόλου και προσπαθεί να παραπλανήσει τον άνθρωπο και εκείνον που πιστεύει στο Θεό, αλλά ενώ τον μάχεται έχει περιορισμένη την δύναμη, γιατί ο Θεός προστατεύει και βοηθάει τους πιστούς. Ο πιστός έχει φύλακα Άγγελο, έχει την βοήθεια του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο φοβάται ο διάβολος, έχει την νηστεία και την προσευχή ως πνευματικά όπλα, έχει την Θεία Μετάληψη, έχει τον Μεγαλοδύναμο Θεό, την θεία Χάρι του Χριστού, τα χαρίσματα του Αγ. Πνεύματος, την σκέπη της Παναγίας, του φίλους αγίους. Όταν, δηλαδή, συνειδητά ζούμε την κατά Θεόν ζωή, την χριστιανική ζωή, τότε ο διάβολος απομακρύνεται».

Προ της απολύσεως του εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μάνης δώρισε, ως ευλογία στον διοικητή του ΚΕΕΜ και στη διοικήτρια του Τάγματος, από μια Καινή Διαθήκη, ενώ στους οπλίτες, ομιλία του με θέμα «Τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας».

Στην ακολουθία του εσπερινού, η οποία τελέστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, τηρουμένων όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, παρέστησαν ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής Φρουράς Λακωνίας – διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Χρυσακόπουλος, η διοικήτρια του 3ου Τάγματος, Αντισυνταγματάρχης κ. Παναγιώτα Φραγκιάδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, ο υπολιμενάρχης Γυθείου, Υποπλοίαρχος κ. Σωτήριος Βουρλέτσης, ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος, ο Στρατηγός ε.α., πρ. διοικητής του ΚΕΕΜ κ. Δημήτριος Μακρής, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του ΚΕΕΜ, οπλίτες και πλήθος πιστών.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος