Σε ναούς και εξωκλήσια της Λακωνίας ο εορτασμός του Αϊ-Λιά

Ξεχωρίζει η εθιμική ανάβαση στον Ταΰγετο

Σάββατο, 18 Ιούλιος 2020 10:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε ναούς και εξωκλήσια της Λακωνίας ο εορτασμός του Αϊ-Λιά

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Προφήτη Ηλία που έζησε και έδρασε κατά τον 9ο-10ο αιώνα πΧ. Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος και δυναμικός αντιπρόσωπος του Θεού, ενώ λόγω του τρόπου ζωής του,  όλες οι εκκλησίες που είναι αφιερωμένες σε αυτόν συναντώνται σε κορυφές βουνών και λόφων.

Αρκετές είναι οι εκκλησίες και τα εξωκκλήσια στον νομό Λακωνίας που πανηγυρίζουν προς τιμήν του Προφήτη.

Σημείο ορόσημο του εορτασμού στον τόπο μας αποτελεί το ομώνυμο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, σε υψόμετρο 2.407 μέτρων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μεγάλος αριθμός πιστών αναμένεται να τηρήσει το πατροπαράδοτο έθιμο, πραγματοποιώντας πεζοπορική ανάβαση για να παρακολουθήσει στη Θεία Λειτουργία που τελείται τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Ιουλίου.

Επίσης, σε περιοχές όπως η Μαγούλα, το Λευκόχωμα, ο Λογκανίκος, τα Βέροια και η Ταϋγέτη στον Δ. Σπάρτης και η Αρεόπολη στην Αν. Μάνη θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στους ομώνυμους ναούς του Προφήτη Ηλία.

φωτο: Γιάννης Γκλέκας

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος