Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Να κρατήσουμε την ιερά παράδοση»

Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2020 12:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Να κρατήσουμε την ιερά παράδοση»

Να κρατήσουμε την ιερά παράδοση». Με αυτή την φράση ως πνευματική υπόμνηση έκλεισε το κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε την Τρίτη 14 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Μοναστηρακίου Αθηνών, επ’ ευκαιρία της εορτής του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Η τελετή έλαβε χώρα κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’.

Τον σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. π. Γαβριήλ Τεκνετζόγλου, προϊστάμενος του ναού, ο πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Χαβάτζας και ο διάκονος π. Χριστόδουλος Κρουστάλης, ενώ στο αναλόγιο ήταν ο μουσικολογιώτατος κ. Γεώργιος Δεμελής.

Ο Μητροπολίτης Μάνης, αφού ανεφέρθη διεξοδικώς στην αγία βιοτή του Οσίου Νικοδήμου και ειδικότερα στα σοφά συγγράμματα του Οσίου, υπογράμμισε ότι «ο Άγιος αυτός του 18ου αιώνα μάς αφήνει ως πνευματική κληρονομιά την αξία σημασία και ενδελεχή μελέτη της ιεράς παραδόσεως». Είπε συγκεκριμένα: «Ο Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αγωνίστηκε σε δύσκολους καιρούς για την κραταίωση της ορθοδόξου πνευματικότητος, η οποία έχει ως περιεχόμενο, την νηστεία, την προσευχή, την μελέτη των θείων Γραφών, την νήψη, την φυλακή των πέντε αισθήσεων, την συνεχή θεία Μετάληψη, το φιλακόλουθον λατρευτικόν ήθος. Ως συνεχιστής ο όσιος, του Απ. Παύλου, που είπε το σύνθημα “στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι᾿ ἐπιστολῆς ἡμῶν” (Β’ Θεσσ. 2,15) και εμείς στη μετα – μοντέρνα εποχή μας ας κρατήσουμε την Ιερά Παράδοση, γιατί αυτή θα μας ευεργετήσει. Άλλωστε δύο είναι οι πηγές μας: Η Αγία Γραφή και η Ιερά Παράδοση».

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Ιεράρχης συνεχάρη τον προϊστάμενο της εκκλησίας π. Γαβριήλ για τη «μετά Θείου ζήλου μέριμνά του για τον ιστορικό αυτό ναό των Αθηνών, ως και τον ευεργέτη του ναού κ. Σπύρο Μπαϊρακτάρη», ενώ διένειμε στους πιστούς φυλλάδιο ωφελείας περί της Θείας Μεταλήψεως.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος