Απαγόρευση κυκλοφορίας περιστασιακά σε Ταΰγετο-Πάρνωνα

Τις ημέρες με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 14:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαγόρευση κυκλοφορίας περιστασιακά σε Ταΰγετο-Πάρνωνα

Απαγορεύεται, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θ. Βερούτη, η κυκλοφορία οχηµάτων και η παραµονή εκδροµέων στα δασικά συµπλέγµατα Πάρνωνα, Αν. Ταϋγέτου, Ζάρακα, Αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2020, κατά τις ηµέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς µε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5.

Επίσης την ίδια χρονική περίοδο, και µε δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5, απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο Φαράγγι του Οιτύλου, από ΕΟ Αρεόπολης–Καλαµάτας µέχρι την ΙΜ Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχηµάτων στον δρόµο από Μονή ∆εκούλου προς Φαβάτου.
Εξαιρούνται του µέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαµένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριµένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συµπλεγµάτων, καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής.

Που επιτρέπεται
η κυκλοφορία
Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχηµάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόµους :

Δασικό Σύµπλεγµα Πάρνωνα
• Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας ΠΕ Αρκαδίας
• Από Βαµβακού µέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο, προς καταφύγιο ΕΟΣ, προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο, προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.
• Από καταφύγιο ∆ασαρχείου Σπάρτης προς Αγ. Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσµά.
• Από Πολύδροσο µέσω θέσης «Ψητό» προς Κοσµά.
• Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Μονή Αγ. Αναργύρων.

Δασικό Σύµπλεγµα Αν. Ταϋγέτου
• Από Μυστρά προς Ταϋγέτη µέχρι Κατασκηνώσεις.
• Από Ανώγεια προς Σωτήρα, Σοχά, Αναβρυτή – Αγ. Ιωάννη.
• Από Παλαιοπαναγιά προς θέση «Μαγγανιάρη» µέχρι τη θέση «Βάρδα» και
καταφύγιο Ταϋγέτου.
• Από Ξηροκάµπι µέχρι Κουµουστά.
• Από Γοράνους µέχρι Μονή Γόλας.

Η απαγόρευση θα εφαρμόζεται όταν στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ιστοσελίδας της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας  απεικονίζονται οι ανωτέρω περιοχές ως ζώνες στις οποίες εκτιµάται κατάσταση κινδύνου 4
(πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερµού).

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Λακωνίας σε συνεργασία με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη θα εκδίδει δελτίο Τύπου από την προηγουμένη, για την ενημέρωση του κοινού το οποίο θα αποστέλλεται και στις υπηρεσίες µέσω τηλεοµοιοτυπίας (fax).

Ποινικές διώξεις στους παραβάτες
Η ΠΕ Λακωνίας γνωστοποιεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτηµένα όργανα και οι παραβάτες θα διώκονται σύµφωνα µε το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Τέλος, καλούνται οι πολίτες να συνδράμουν το έργο και την προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος