Λειτουργία στην ΙΜ Ζωοδόχου Πηγής στην Ταϋγέτη

Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2020 17:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λειτουργία στην ΙΜ Ζωοδόχου Πηγής στην Ταϋγέτη

Θεία λειτουργία θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου (08:00-10:00) στην Ιερά Μονής Ζωοδόχου Πηγής στην Ταϋγέτη. Αμέσως μετά, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ταϋγέτης (Μπαρσινίκος) θα προσφέρει καφέ, γλυκά και χυμούς στους παρευρισκόμενους στο προαύλιο της μονής.

Φέτος, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό δεν θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πανηγύρι.

«Σας περιμένουμε στο γνωστό, δροσερό περιβάλλον δίπλα στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης», αναφέρει ο Προοδευτικός Σύλλογος Ταϋγέτης.

Η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Ταϋγέτης, στις βόρειες υπώρειες του Ταϋγέτου, σε έναν πανέμορφο χώρο με ψηλά πεύκα, αιωνόβια πλατάνια και δροσερά νερά. Ο ναός είναι μικρών διαστάσεων. Ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του μονόχωρου καμαροσκέπαστου. Καλύπτεται με δίρριχτη κεραμοσκεπή και η είσοδος σε αυτόν γίνεται μέσω χαμηλής θύρας, στη βόρεια όψη του. Εσωτερικά ο ναός φέρει ξυλόγλυπτο τέμπλο, ενδιαφέρουσας λαϊκής τέχνης με φυτικά κοσμήματα.

Η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής προστατεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημείο ιστορικό διατηρητέο και μάλιστα στο χώρο πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης της αρχικής της μορφής από την 5η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος