Διαμάχη για τις αποδοχές στη ΔΕΥΑ Σπάρτης

Τα στοιχεία που παραθέτουν οι πρόεδροι Παρορίου-Αγ. Ειρήνης

Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 16:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμάχη για τις αποδοχές στη ΔΕΥΑ Σπάρτης

Τη δική τους διάσταση στους ισχυρισμούς του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Σπάρτης κ. Ιωάννη Ηλιόπουλου, αναφορικά με τις αποδοχές των υπαλλήλων της Επιχείρησης, καταθέτουν ο πρόεδρος της Κοινότητας Παρορίου Περικλής Σταυράκος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Ειρήνης Γεώργιος Σούπος.

Ειδικότερα, επισημαίνουν τα εξής:

«Αξιότιμες-οι κυρίες-οι,

επισυνάπτουμε τα “ανακριβή και αναληθή στοιχεία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου των Εργαζόμενων της ΔΕΥΑΣ, τα οποία μας παρείχε το Λογιστήριο της επιχείρησης κατόπιν σχετικής αιτήσεώς μας. Αυτά τα στοιχεία κοινοποιήθηκαν στους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης, συζητήθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας τη Δευτέρα 22/6/2020 και διαμορφώθηκαν οι “Προτάσεις για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ”, τις οποίες συνυπέγραψαν 45 Πρόεδροι και απεστάλησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ την Τρίτη 23/6/2020.

Όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία, ο μέσος όρος των ετήσιων μικτών αποδοχών:
• των διοικητικών υπαλλήλων είναι 41.422,82 €
• των υδραυλικών και εργατών είναι 16.129,53 €
• των εργατών του βιολογικού καθαρισμού είναι 46.221,19 €».

Οι πρόεδροι Παρορίου και Αγίας Ειρήνης συνεχίζουν, αναφέροντας: «Απορία και έκπληξη μας προξένησε η αναφορά του κ. Ηλιόπουλου σχετικά με τη διαμόρφωση του συνολικού ποσού της μισθοδοσίας σε “αποζημιώσεις για τις νυχτερινές βάρδιες, τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα, αφού η ΔΕΥΑΣ λειτουργεί για 365 μέρες και νύχτες και 24 ώρες το 24ωρο”, ειδικά όταν συγκρίναμε τις αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων (41.422,82 €) με αυτές των υδραυλικών και εργατών (16.129,53 €).

Διαβάζοντας παρακάτω στην ανακοίνωση ότι: “Αξίζει να σημειωθεί πως και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ έχουν ήδη πληγεί από τη μνημονιακή πολιτική της τελευταίας δεκαετίας – όπως και όλοι οι εργαζόμενοι γενικότερα βέβαια- και έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 40 %”, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να κάνουμε “αυθαίρετες και επιπόλαιες πράξεις για τη μάχη των εντυπώσεων”, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, από τις οποίες προκύπτουν τα εξής ποσά για το μέσο όρο των ετήσιων μικτών αποδοχών πριν από τις
μνημονιακές μειώσεις (40%):
• διοικητικοί υπάλληλοι: 69.038,03 €
• υδραυλικοί και εργάτες: 26.882,55 €
• εργάτες του βιολογικού καθαρισμού: 77.035,32 €.

Ο κ. Ηλιόπουλος, στην προσπάθειά του να μας καλλιεργήσει φοβικά σύνδρομα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του: “Πρέπει να γνωρίζουν οι πρόεδροι αλλά και όλοι οι συνδημότες, πως αν υπαχθεί η ΔΕΥΑΣ στο ενιαίο μισθολόγιο, το μισθολόγιο των υπαλλήλων θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο, αλλά η υπηρεσία θα έχει προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, αφού δεν θα δίνεται η δυνατότητα, λόγω των περιορισμών που θέτει το ενιαίο μισθολόγιο για τις επιπλέον αποζημιώσεις, να λειτουργεί πέραν του βασικού ωραρίου”».

Καταλήγοντας, οι κκ Σταυράκος και Σούπος υπογραμμίζουν: «Θέλουμε να τονίσουμε στον κ. Ηλιόπουλο ότι πρέπει να γνωρίζει και να θυμάται πως τα χωριά μας απολάμβαναν εξαιρετικές υπηρεσίες ύδρευσης από τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών των Καποδιστριακών Δήμων και πριν τις 11/1/2012, οπότε και τις ανέλαβε η ΔΕΥΑΣ, μετά τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Σπάρτης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα