Η εορτή του Οσίου Γρηγορίου στο Μυστρά (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 16 Ιούνιος 2020 10:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εορτή του Οσίου Γρηγορίου στο Μυστρά (ΦΩΤΟ)

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου, η τοπική κοινότητα Μυστρά, εόρτασε τον Πολιούχο του Όσιο Γρηγόριο τον Μυστριώτη.
Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα, όπου στον νεόδμητο περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης, αναφέρθηκε αρχικά στον τιμώμενο Όσιο Γρηγόριο που ανήκει στη χορεία των Λακώνων Αγίων και ο οποίος με την οσιακή του ζωή και το θεόπνευστο κήρυγμά του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αιώνιο στολίδι για τον Μυστρά.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την εορτή των Αγίων Πάντων τονίζοντας ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, ήταν κάθε ηλικίας και προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να επιδιώξει και να κατορθώσει την Αγιότητα. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχουν πνεύμα μαθητείας ώστε να αντλούν από τους βίους των Αγίων ότι μπορεί να τους ωφελήσει ώστε να εξελιχθούν πνευματικά. 

Τον πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλης Κρητικός, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας κύριοι Θεόδωρος Βερούτης και Νίκωνας Τζινιέρης, η αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μυστρά κ. Δημήτρης Σκρουμπέλος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Την Κυριακή τελέσθηκαν η ακολουθία του όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της λατρευτικής σύναξης δόθηκε δεξίωση με γλυκίσματα και αναψυκτικά για όλους τους προσκυνητές.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος