Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2020 09:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, αποκαλούμενο και  Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού, τελέστηκε ο εσπερινός της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του α’ κοιμητηρίου Σπάρτης, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά σε μερικά από τα θαύματα του Κυρίου μας, επισημαίνοντας ότι «όσο θαυμαστά και διδακτικά κι αν είναι, ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα έχουν τα θαύματα που συντελούνται στις ψυχές και τις καρδιές μας και τα οποία μας μετατρέπουν σε πνευματικούς και φωτισμένους ανθρώπους». Ο σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στο θαύμα της Πεντηκοστής, όπου το Άγιο Πνεύμα θωράκισε πνευματικά και σωματικά τους Αποστόλους, ώστε αυτοί να κηρύξουν με πάθος και χωρίς φόβο τον Λόγο του Θεού. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να δεχθεί τη «χάρη του Αγίου Πνεύματος, ακολουθώντας την εν Χριστώ ζωή».

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Πεντηκοστής στους χώρους του κοιμητηρίου, ενώ έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων.

Η φετινή τελετή πραγματοποιήθηκε δίχως τη συμμετοχή πολλών κληρικών και της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης, λόγω των περιοριστικών μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος