Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης

Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 11:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει στην εκπαίδευση όλου του προσωπικού των επιχειρήσεων που ασχολούνται στον τουριστικό τομέα, ως προς την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης. Αυτό έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 4/6 με θέματα που αφορούσαν, τόσο τις προοπτικές του τουρισμού στη χώρα μας για το φετινό καλοκαίρι, όπως και τις δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα προχωρήσει στην εκπαίδευση όλου του προσωπικού των επιχειρήσεων που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, όπως προσωπικό ξενοδοχείων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και μέσων μεταφοράς, όπως επίσης και ιδιοκτήτων ενοικιαζόμενων δωματίων, παρέχοντας και σχετική πιστοποίηση».

 «Προς τούτο, προετοιμάζουμε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την οποία επιδιώκουμε την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης, θέμα το οποίο θα τεθεί στην έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «οι πρωτοβουλίες από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και το υπουργείο Τουρισμού, αφορούν αποκλειστικά στην πληροφόρηση των επαγγελματιών του τουρισμού και των εμπλεκομένων σε αυτόν τομέα».

«Έχω μιλήσει με τον υπουργό αλλά και με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλέξανδρο Βασιλάκο, με τον οποίο κινούμαστε στην ίδια γραμμή, γι’ αυτό και προχωρούμε τη συνεργασία με την Κρήτη», σημείωσε ο περιφερειάρχης, γνωστοποιώντας ότι προχωρεί και η διαδικασία της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της οποίας έγινε και μια πρώτη παρουσίαση στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος