«Φρένο» στις αποζημιώσεις βάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ

Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια - Η εντολή Νίκα για εκθέσεις ζημιών που θα τεθούν στον Βορίδη

Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Φρένο» στις αποζημιώσεις βάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ

Οι ζημιές που σημειώθηκαν στην παραγωγή στη φάση της άνθισης δεν αποζημιώνονται, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων στα κεράσια. Τις πιο πάνω θέσεις ανέπτυξαν τα στελέχη του ΕΛΓΑ, τα οποία -υπό τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Νίκο Δούκα- μετείχαν την Τρίτη 2/6 σε ευρεία σύσκεψη στην Τρίπολη με θέμα την εξέταση των ζημιών που έχουν προκύψει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε τομείς όπως η ελαιοπαραγωγή, η παραγωγή κερασιών και τα εσπεριδοειδή.

Τόσο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όσο και τα παρευρεθέντα αιρετά πολιτικά στελέχη παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας, ενώ οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  (ΔΑΟΚ), από το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων, με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις παρουσίασαν εξειδικευμένα τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε περιοχή λόγω των πρόσφατων υψηλών θερμοκρασιών και αφορούν στην ελαιοπαραγωγή, την παραγωγή κερασιών και εσπεριδοειδών.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, προκύπτει σημαντική διαφορά απόψεων μεταξύ ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας σχετικά με την υποχρέωση κάλυψης των ζημιών από τον Οργανισμό. Ως εκ τούτου, από τον περιφερειάρχη Π Νίκα δόθηκε εντολή στις αρμόδιες ΔΑΟΚ να συντάξουν αναλυτικές εκθέσεις οι οποίες -όπως δήλωσε- θα υποβληθούν από τον ίδιο, απευθείας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Λακωνίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Θεόδωρος Βερούτης, αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, αλλά και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ενώ παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Διαβάστε θέμα για τις ζημιές από τον καύσωνα στις καλλιέργειες της Λακωνίας εδώ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος