Υπογράφεται η σύμβαση της μελέτης για το νέο μουσείο Σπάρτης

Τι αναφέρθηκε σε σύσκεψη στο Διοικητήριο Λακωνίας

Παρασκευή, 29 Μάιος 2020 12:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπογράφεται η σύμβαση της μελέτης για το νέο μουσείο Σπάρτης

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης αποτέλεσε το θέμα στη σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης στο Διοικητήριο Λακωνίας.

 Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της υπογραφής σύμβασης για τη μελέτη του εν λόγω μουσείου, η οποία προαναγγέλθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Σπάρτη και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, στη διάρκεια της σύσκεψης «επιβεβαιώθηκε η καλή διάθεση συνεργασίας όλων των πλευρών, για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι να αποκτήσει η Σπάρτη ένα αρχαιολογικό μουσείο αντάξιο της ένδοξης ιστορίας της».

Στην εν λόγω σύσκεψη -την οποία ο Θ. Βερούτης χαρακτήρισε «πολύ υψηλού επιπέδου»-, συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Σπάρτης Δημήτρης Λιακάκος και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λακωνίας Παναγιώτης Παναγάκης, η μελετητική ομάδα που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων, καθώς και στελέχη των υπηρεσιών οι οποίες εμπλέκονται στην διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής της μελέτης του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών