Κύκλωμα εκβιαστών που «ξέπλενε» χρήμα ξεσκεπάστηκε στην Καλαμάτα

Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κύκλωμα εκβιαστών που «ξέπλενε» χρήμα ξεσκεπάστηκε στην Καλαμάτα

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κύκλωμα τα μέλη του οποίου δρούσαν με σκοπό το «ξέπλυμα» χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας. Για την εξάρθρωση της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 26/5, επιχειρήσεις στην Καλαμάτα και σε περιοχές της Αθήνας. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν 10 Έλληνες, ηλικίας από 25 έως 52 ετών, κι ένας 34χρονος αλλοδαπός, ενώ κατηγορείται ακόμη ένας 32χρονος Έλληνας.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν την οργάνωση, τουλάχιστον από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά. Επιπλέον, μέλη της οργάνωσης ασκούσαν σωματική βία ή απειλή βίας σε ιδιοκτήτες κι εργαζομένους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να πετύχουν βλάβη της επιχείρησης τους. Επίσης, ο 45χρονος Έλληνας και ο 34χρονος αλλοδαπός, καθώς και ο 32χρονος Έλληνας (που διαφεύγει της σύλληψης), τουλάχιστον από τις αρχές του 2020, δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση αναβολικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, οχήματα κ.α., βρέθηκαν: το ποσό των 50.207,80 ευρώ, κινητές και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές, φυσίγγια πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, ένα πιστόλι άνευ άδειας μετά τριών γεμιστήρων, αναβολικές ουσίες σε ενέσιμη μορφή και σε μορφή χαπιών, ιδιόχειρες  σημειώσεις, μηχανές καταμέτρησης κερμάτων-χαρτονομισμάτων, τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα. Τέλος, συνελήφθη και μία 28χρονη Ελληνίδα που κατείχε 10 ναρκωτικά δισκία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα