Επιχείρηση «αντιπυρικής θωράκισης» στην Πετρίνα (ΦΩΤΟ)

Οργάνωση και κατευθυντήριες γραμμές στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό

Τετάρτη, 27 Μάιος 2020 14:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιχείρηση «αντιπυρικής θωράκισης» στην Πετρίνα (ΦΩΤΟ)

Με συντονισμό δυνάμεων και καταρτισμένο σχέδιο διενεργείται η προετοιμασία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας για την αντιπυρική περίοδο 2020.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα 24-25 Μαΐου ο διοικητής του Σταθμού,  Πυρονόμος Βασίλειος Αραχωβίτης, οργάνωσε γενική συγκέντρωση των εθελοντών πυροσβεστών και των ομάδων Πολιτικής Προστασίας των Τοπικών Κοινοτήτων που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας. Η δράση έλαβε χώρα παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Γραφάκου.

Σκοπός της διήμερης αυτής συνάντησης ήταν:
• Ο έλεγχος, η επισκευή και η συντήρηση υδροφόρων οχημάτων και μηχανημάτων της περιοχής ευθύνης που Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας.
• Ο έλεγχος, η επισκευή και η συντήρηση των μέσων και υλικών πυρόσβεσης.
• Η ενημέρωση και εκπαίδευση των ομάδων Πολιτικής Προστασίας της Πετρίνας και των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής ευθύνης του Σταθμού.
• Κατευθυντήριες οδηγίες και χρήση μέσων ατομικής προστασίας για την ασφαλή επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης στην πυρκαγιά.
• Σχεδιασμός και ανάπτυξη των δράσεων για την πρόληψη, και την επιτήρηση, στις επικίνδυνες ημέρες με δείκτη 4 ή 5.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εθελοντές πυροσβέστες του Σταθμού και ενεργοί πολίτες, κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πετρίνας και των λοιπών τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σμήνους του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών